Ulja za visoke temperature i specijalna ulja

Ulja za visoke temperature i specijalna ulja

Ulja za visoke temperature i specijalna ulja su tekućine razvijane za visoke zahtjeve u industriji. Obično su to tekućine pomješane s aditivima koji omogućuju visoke zahtjeve u podmazivanju. Nudimo širok spektar specijalnih ulja i ulja za visoke temperature razvijenih za razne tipove aplikacija sa visokim performansama podmazivanja koji su razvijeni za zahtjevne režime rada na visokim temperaturama i izloženosti raznim vanjskim utjecajima poput prašine, vode i ostalog. Maziva su razvijena da štite i podmazuju strojne elemente poput lanaca, zupčanika, sajli, kompresora, hidraulike i ostalih strojnih dijelova koji zahtjevaju maziva visoke kvalitete i učinka. U tu skupinu spada i antikorozivna zaštita i proizvodi koji štitie od korozije na kraći ili duži period.

Sastav specijalnih ulja:

90-100% ulje

0-10% aditivi, otapala i kruta maziva

 

 

Ulja za lance

Lanci su svestrano primjenjivi kao konstrukcijski elementi za prijenos snage. Sastoje se od mnogo sličnih spojenih karika lanca i uglavnom su izrađene od metala. Primjene se kreću od pogonskih, vremenskih i teretnih lanaca do transportnih lanaca i svestrane su. Oni se mogu naći na građevinskim strojevima, viličarima ili tipičnim transportnim sustavima, npr. u linijama za lakiranje u automobilskoj industriji. Mogu se naći i lanci s ležajevima. Za njih su potrebna ulja kako bi se osigurala neometana protočnost te kako bi se lanci zaštitili od korozije te trošenja i habanja. 

Specijalna ulja

Specijalna ulja su tekućine pomješane s aditivima koji omogućuju visoke zahtjeve u podmazivanju. Setral nudi ulja visokih performansi za podmazivanje na širokom spektru aplikacija te ulja za podmazivanje raznih strojnih dijelova poput lanaca, zupčanika, sajli, kompersora hidraulike itd. Također nudimo specijalna ulja za zahtjevne režime rada i ulja koja su otporna na visoke temperature i izloženosti prašini i vodi.

Hidraulična ulja

Hidraulike koriste tekućine za prijenos energije. U velikoj većini primjena ta tekućina je hidrauličko ulje. Uz trajno stabilan prijenos tlaka, svojstva zaštite od trošenja, habanja i izbjegavanje naslaga, na području prehrambene i farmaceutske industrije postoje još specifičniji zahtjevi. Naša hidraulična ulja ispunjavaju NSF H1 i  DIN EN ISO 21469 standarde te nude najveću moguću sigurnost i kvalitetu proizvoda. 

Ulja za reduktore

Naša ponuda ulja za reduktore, odobrena je od strane mnogih OEM-a širom svijeta, a preporučuju ih i uspješno koriste renomirane tvrtke. Proizvodi u našoj ponudi, dostupni su u dosljednoj i visokoj kvaliteti. Osim toga, ulja za industrijske reduktore, u našoj ponudi koriste se u gotovo svim industrijskim sektorima i uvjerljiva su u praksi, posebno u teškim radnim uvjetima, npr. u strojarstvu i inženjerstvu, u postrojenjima te kao i u industriji plastike, prehrane, papira, čelika i cementa. Nadalje, naša ponuda ulja za industrijske reduktore dostupna je, između ostalog, sa službenim H1 odobrenjem i ispunjavaju zahtjeve prema FDA 21 CFR za podršku HACCP-u u prehrambenoj industriji.

Ulja za kompresore

 Kompresorska ulja produljuju radni vijek kompresora i smanjuju potrošnju energije. Najvažnije kvalitete su, međutim, nedvojbeno smanjenje trenja, a time i trošenja. U tu svrhu nudimo široku i raznoliku paletu visokokvalitetnih i visokoučinkovitih kompresorskih ulja. Osim ulja za zračne kompresore svih vrsta, asortiman uključuje i proizvode prikladne za kompresiju ugljikovodičnih plinova.

Zaštita od korozije

 Ovisno o leguri, čelik ima tendenciju oksidirati pod zrakom koji sadrži kisik - to znači da korodira. Daljnji utjecaji poput visoke vlažnosti, kiselog ili slanog okruženja također potiču koroziju. Tipična sredstva protiv korozije stvaraju zaštitni sloj na golom čeliku i tako štite površinu. Zbog toga, u našoj ponudi možete pronaći najkvalitetnija i najpouzdanija ulja s antikorozivnim svojstvima.

Biorazgradiva ulja
Ulja za klizne staze

SITEMAP

  • GRUPE MAZIVA
  • NAMJENA MAZIVA
  • INDUSTRIJSKA PRIMJENA
prijavaPRIJAVA